Gratis schrijftips

Dé manier om je tekst aansprekend te beginnen (het is net therapie...)

Geschreven op

Zit je te wikken en te wegen hoe je je homepage, folder of advertentie begint? Zodat je je doelgroep aanspreekt? Twijfel je of je zal beginnen met je kwalificaties? Je methode? Of je visie? Wat je vaak bij anderen ziet. En wat je gewend bent van sollicitaties.

Lees meer »

#1 Supersnelle & simpele schrijftip - Hoe je aan een tekst begint

Geschreven op

Vind jij het ook zo lastig om aan een tekst te beginnen? Zit je maar naar die knipperende cursor op je beeldscherm te staren? Of komen er poppetjes in plaats van woorden uit je pen? Geen nood: dat overkomt de beste tekstschrijver ;-). En gelukkig is er een handige truc.

Lees meer »

Zo schrijf je op een leesniveau dat je lezer gegarandeerd begrijpt: B1

Geschreven op

Wil je niet bij de 80% van de overheids- en zorgorganisaties horen die onbegrijpelijke teksten schrijft? Met een te hoog leesniveau voor het grote publiek? Schrijf dan op B1-niveau. Lees hier over het wat en waarom. En het belangrijkste: hoe.

Lees meer »

Hoe je simpel een goede titel maakt (en zo pas echt mensen helpt...)

Geschreven op

Schrijf je met bloed, zweet en tranen een tekst over psychologie of psychiatrie, wordt ie amper gelezen… Zonde van je werk. En jammer voor de mensen die ermee geholpen zijn. De allerbelangrijkste manier om dit te voorkomen? Zet een goede titel boven je tekst: g

Lees meer »