Privacyverklaring

 

Teksten met zorg is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals je leest in deze privacyverklaring.

In deze verklaring beantwoord ik de vraag wat ik doe met de persoonsgegevens die je me verstrekt. Het korte antwoord is: niets bijzonders. Ik gebruik je gegevens alleen waarvoor ze nodig zijn. Volgens de gulden regel: behandel anderen zoals jij wilt dat zij jou behandelen. Dus ik verkoop geen gegevens aan derden. En alles wat we bespreken blijft onder ons. Het uitgebreide antwoord lees je hieronder.

Heb je er vragen over of feedback op? Dan help ik je graag. Je kunt me bereiken via info@tekstenmetzorg.nl.

Miriam Visser
www.tekstenmetzorg.nl

 

Gebruik van jouw persoonsgegevens

Ik verwerk je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van mijn diensten en/of producten en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik verwerk:

Daarnaast maak ik gebruik van Google Analytics. Dit is een online dienst om webstatistieken te verzamelen en weer te geven. Bijvoorbeeld over hoeveel mensen mijn website bezoeken, hoe ze er terecht komen en welke pagina’s ze lezen. Google Analytics verzamelt hiervoor:

Deze gegevens zijn zoveel mogelijk geanonimiseerd.

 

Doel van de gegevensverzameling

Ik verwerkt je persoonsgegevens om:

Het surfgedrag van mijn websitebezoekers analyseer ik om mijn website te verbeteren. En om het aanbod van mijn producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.

Daarnaast verwerk ik persoonsgegevens als ik hiertoe wettelijk verplicht ben. Zoals voor de belastingaangifte.

 

Websitebezoekers jonger dan 16 jaar

Ik heb niet de intentie om gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar. Maar het is niet mogelijk om de leeftijd van bezoekers te controleren. Dus als ik ongewild over gegevens van jouw kind beschik, neem dan contact op om deze te laten verwijderen.

 

Bewaartermijn

Ik bewaar je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor ik je gegevens verzamel. Dus als je je uitschrijft voor het ontvangen van blogs, worden je naam en e-mailadres meteen automatisch verwijderd. En als je mij een e-mail stuurt, bewaar ik je bericht alleen als ik verwacht het later nodig te hebben.

Teksten, offertes en facturen sla ik digitaal op. Deze gebruik ik als naslagwerk en/of om bij de Belastingdienst aan te tonen dat ik werkzaamheden verricht. De wettelijke bewaartermijn hiervoor is zeven jaar. Heb je er vragen over, dan kun je contact opnemen met info@tekstenmetzorg.nl.

 

Persoonsgegevens delen met derden

Alles wat je mij vertelt en aanreikt, beschouw ik als vertrouwelijk. Ik deel je persoonsgegevens dus niet met derden. Tenzij dat noodzakelijk is voor het uitvoeren van onze overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Als het in andere gevallen wenselijk is, dan vraag ik je er nadrukkelijk toestemming voor.

De leveranciers Linqq (websiteprovider) en Moneybird (online facturatie- en offertedienst) hebben toegang tot bepaalde persoonsgegevens van Teksten met zorg. Zij garanderen eenzelfde niveau van beveiliging om de vertrouwelijkheid van je gegevens te bewaken.

Om ervoor te zorgen dat Google Analytics je gegevens niet met andere Google-diensten of derden deelt, heb ik:

Ook maak ik geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

 

Cookies die ik gebruik (of vergelijkbare technieken)

Tekstenmetzorg.nl bevat functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je eerste bezoek aan de website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

Ik gebruik cookies met een puur technische functionaliteit. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt. Bijvoorbeeld dat je voorkeursinstellingen onthouden worden en dat je gebruik kunt maken van de sociale media knoppen. Ik heb geen inzage in de gegevens die sociale media verzamelen. Maar de informatie die ze verzamelen wordt in ieder geval zoveel mogelijk geanonimiseerd. Wil je weten hoe ze omgaan met gegevens, bekijk dan hun privacy policy.

Daarnaast gebruik ik cookies van Google Analytics, die het surfgedrag van websitebezoekers bijhouden. Bij jouw eerste bezoek aan www.tekstenmetzorg.nl heb ik je al geïnformeerd over deze cookies. Ook heb ik je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat hij geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je via de instellingen van je browser alle informatie verwijderen die eerder is opgeslagen. Zie voor instructies: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Heb je je op www.tekstenmetzorg.nl ingeschreven voor het ontvangen van blogs of een download, dan kun je je altijd met één klik uitschrijven. Als je je gegevens wilt wijzigen, stuur dan een e-mail. Gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt, kun je niet laten verwijderen.

Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of gegevensoverdracht sturen naar info@tekstenmetzorg.nl. Dat geldt ook voor een verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens.

 

Beveiliging

Met up-to-date beveiligingsmaatregelen beperk ik de kans op misbruik van je gegevens. Denk aan een datalek en ongevraagde wijzigingen. Alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot je gegevens. Deze toegang is goed afgeschermd.

Tekstenmetzorg.nl heeft een SSL-certificaat, herkenbaar aan het groene slotje in de adresbalk. Gegevens die je verstrekt, worden via een versleutelde verbinding verzonden.

 

Heb je een klacht?

Als je het idee hebt dat jouw gegevens niet goed zijn beveiligd of dat er aanwijzingen zijn voor misbruik, neem dan contact op. Dat geldt ook bij vragen of klachten rond de verwerking van jouw persoonsgegevens door Teksten met zorg.

Mochten we er samen niet uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Deze tekst is voor het laatst aangepast op 30 september 2019