Portfolio

 

Of het nu gaat om een webtekst, blog, nieuwsbericht, interview of CONGRESVERSLAG...

Mijn ervaring als tekstschrijver is divers.

Deze voorbeelden geven je een indruk van mijn werk:

ROGplus Magazine

Als hoofdredacteur van het Rogplus Magazine (16.000 lezers) kan ik mijn schrijf- én organisatietalent kwijt. De leukste uitdaging? De wirwar van regels uit de Wet maatschappelijke ondersteuning op een aantrekkelijke manier duidelijk maken voor een breed publiek. Of je nu bijvoorbeeld naar de dagbesteding gaat, begeleid woont of met begeleiding reist.

Lees het artikel

Blog Passievoorpsychologie.nl

Begin 2016 richtte ik het blog Passievoorpsychologie.nl op. Om kennis over psychologie te delen die voor veel mensen handig is in de dagelijkse praktijk. Dit is een van de ongeveer 80 artikelen die ik tot en met 2019 publiceerde. Samen werden ze meer dan 150.000 keer bekeken: gemiddeld 2500 keer per maand. Zo'n 25 hulpverleners en ervaringsdeskundigen werkten eraan mee. Daarmee stond dit blog in de top 3 van meest gelezen psychologieblogs in Nederland.

Lees het artikel

Webtekst Trubendorffer verslavingszorg

Ook zorgaanbieders weten mij te vinden voor (ghost)blogs. Zo plaatste ik deze in opdracht van Trubendorffer op Passievoorpsychologie.nl.

Lees het artikel

Blog kliniek U-center

Nog een voorbeeld van een blog: ik schreef het voor de website en sociale-mediakanalen van kliniek U-center. Ook schrijf ik bijvoorbeeld webpagina's over psychische stoornissen en behandelvormen voor deze en andere klinieken.

Lees het artikel

Sfeerverslag congres wetenschappelijke Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën

Met het schrijven voor vakverenigingen sla ik twee vliegen in een klap. Ik help er de zorg mee vooruit én houd mijn psychologische kennis op peil.

Lees het artikel

Beleidsplan Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten

De beste psychische hulp begint niet bij heldere teksten, maar bij goede opleidingen. Ook daar draag ik graag m'n steentje aan bij. Zo herschreef ik een uitgebreid en theoretisch beleidsplan over de toekomst van de ggz-opleidingen tot deze publieksversie. Ook schrijf ik regelmatig lesmateriaal voor psychologen.

Lees het artikel

Interview RINO Groep

Of ik een specialiteit heb? Na dit interview kreeg ik de volgende reactie: 'Ik heb het met veel plezier gelezen, mooie boodschap en ik vond vooral ook je stijl van schrijven mooi, helder en inderdaad met zorg.' Daar ga ik voor: begrijpelijke teksten doordat ik de woorden met aandacht koos.

Lees het artikel

Webteksten psycholoog Rebecca Warner

In 1999 schreef ik mijn eerste webteksten: voor het RadboudUMC kinderziekenhuis. Inmiddels passeerden er al heel wat de revue. Zoals veel webteksten voor Rebecca Warner Therapie, Supervisie & Opleidingen.

Lees het artikel

Interview Bedrijfsmaatschappelijk werk Magazine

Omdat de geestelijke gezondheidszorg een breed vakgebied is, is mijn werk gelukkig nooit saai. Soms schrijf ik over GGZ-vervoer, dan weer over hulp bij ruzie op het werk.

Lees het artikel

Brochure ROGPlus

Ook voor gemeenten en andere overheden schrijf ik graag. Als communicatie- en beleidsadviseur werkte ik er tenslotte meer dan tien jaar. Zo zette ik de puntjes op de i van deze brochure voor een uitvoerder van de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Lees het artikel

Nieuwsbericht De Havenloods

Ik woonde in Delft, Zierikzee, Arnhem, Nijmegen, Breda, Ghana en India. Maar heb sinds 2002 m'n hart verpand aan Rotterdam. Regelmatig versloeg ik het nieuws voor de grootste huis-aan-huis-krant van deze stad, met een oplage van ruim 250.000. Dit is er een voorbeeld van.

Lees het artikel

Artikel Emigreermagazine

Van 2009 - 2011 verbleef ik als expat in India. Vanuit daar schreef ik regelmatig artikelen voor het Emigreermagazine en Radio Nederland Wereldomroep. Zoals dit verhaal over mijn tijdelijke verblijf in een andere cultuur.

Lees het artikel