Over Miriam Visser

Miriam Visser Teksten met zorg 

Een tekst over psychologie of psychiatrie?

Kan ik je ermee helpen?

Misschien wel...

 

Zit je hierover te dubben?

 

Mijn naam is Miriam Visser. Van mijn passies voor schrijven en psychologie heb ik mijn beroep gemaakt. Ik help je om je kennis of aanbod op het gebied van psychologie of psychiatrie te delen, zodat je er zoveel mogelijk mensen mee helpt.

Dat doe ik door het schrijven van laagdrempelige teksten. Die to-the-point zijn. Die goed aansluiten bij de problemen, dromen en bezwaren van jouw doelgroep. En die de juiste zoekwoorden bevatten voor internet. Zodat niet alleen de d’tjes en t’tjes kloppen, maar je ook je doel bereikt.  

 

Is dit de kennis die je zoekt?

 

Teksten over psychologie en psychiatrieVan psychologiestudent...

Toen ik psychologie ging studeren, leerde ik zoveel over mezelf en anderen, dat ik dacht: dat had ik eerder moeten weten. Waarom leren we dát niet op de middelbare school? In plaats van Scheikunde, om maar eens iets te noemen... Ook de psycholoog die mij ooit hielp, ben ik nog altijd dankbaar voor wat ze me deed inzien. Die kennis gun ik andere mensen ook. Zodat ze gelukkiger worden en dat ook een positief effect heeft op hun omgeving.

Wat er kan gebeuren als die kennis ontbreekt? Dat ondervond ik onder andere tijdens mijn vrijwilligerswerk in kindertehuizen en als weekendpleegouder.

Ervaring met geestelijke gezondheidszorg deed ik ook op als communicatieadviseur. Tijdens en na mijn studie communicatiewetenschap werkte ik voor Vincent van Gogh geestelijke gezondheid en het Radboud universitair medisch centrum.

 

... tot psychologieblogger

In 2016 richtte ik het blog Passievoorpsychologie.nl op. Daarvoor schreef ik ruim tachtig populair wetenschappelijke artikelen. Vaak in samenwerking met ervaringsdeskundigen en hulpverleners. Zo berichtte ik over:

  • psychische stoornissen als depressie, verslaving en ADHD;
  • psychologische hulp, waaronder cognitieve gedragstherapie en verschillen tussen hulpverleners;
  • tips tegen stress, zoals copingstrategieën en mindfulness;
  • persoonlijkheidsverschillen, bijvoorbeeld op basis van de Big Five en klassieke conditionering;
  • relaties; denk aan hechtingsstijlen en assertiviteit.

 

Is dit de ervaring die je nodig hebt?

Tekstschrijver in Rotterdam

 

Van communicatieadviseur... 

Als communicatie- en beleidsadviseur werkte ik ook meer dan tien jaar voor de gemeente Rotterdam. Ik had er plezier in om prettig leesbare persberichten, beleidsnota’s en bewonersbrieven te schrijven. En ik kreeg er veel waardering voor. Onder andere via cursussen leerde ik steeds meer bij.

Zo leerde ik schrijven op verschillende leesniveaus, zoals leesniveau B1, dat steeds gebruikelijker is binnen de zorg en overheid. Van speech voor de burgemeester tot brochure voor nieuwkomers met een taalachterstand.

 

... tot freelance tekstschrijver

Nieuwsberichten, artikelen en interviews schreef ik steeds vaker als freelance tekstschrijver. Om te beginnen voor Radio Nederland Wereldomroep en het Expatmagazine (tijdens mijn verblijf als expat in India). En voor de grootste huis-aan-huis-krant van Rotterdam: De Havenloods.

Onder andere via mijn blog Passievoorpsychologie.nl, wisten opdrachtgevers mij vervolgens te vinden voor ghostblogs en webteksten. Dankzij dit blog raakte ik ook goed thuis in de digitale samenleving. Bijvoorbeeld hoe jouw tekst zo hoog mogelijk in Google en andere zoekmachines verschijnt (SEO).

Sinds 2018 werk ik volledig als freelance tekstschrijver en passeerden al heel wat teksten de revue. Mijn portfolio geeft je een indruk van mijn werk.

 

Is dit de tekstschrijver die bij je past?

 

Miriam Visser tekstschrijver

Met een tekstschrijver met wie je gelijkenissen hebt, gaat de samenwerking helemaal van een leien dakje. Daarom nog wat meer informatie over mij op een rij:

 

Van vriendelijk EN NUCHTER tot gestructureerd

 


Zin in een nadere kennismaking?DIT FORMULIER IS een handige EERSTE STAP