Over Miriam Visser

Miriam Visser Teksten met zorg 

HOI, IK BEN MIRIAM VISSER, TEKSTSCHRIJVER GESPECIALISEERD
IN PSYCHOLOGIE EN PSYCHIATRIE.

Ik help jou als hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg graag om ingewikkelde informatie om te zetten in begrijpelijke, boeiende teksten, die mensen écht helpen. Bijvoorbeeld voor tijdschriften, websites en folders. Een tekstschrijver die jouw vak begrijpt, versterkt niet alleen je teksten, maar bespaart je ook waardevolle tijd en energie.

Blader door mijn portfolio

 

Mijn motivatie

 

Na m’n studie communicatiewetenschap studeerde ik een jaar psychologie. Daar leerde ik zoveel over mezelf en anderen dat ik dacht: dat had ik eerder moeten weten. Waarom leren we dat niet op de middelbare school, in plaats van scheikunde bijvoorbeeld. Die kennis gun ik andere mensen ook. Zodat ze gelukkiger worden en dat ook een positief effect op hun omgeving heeft.

 

De kracht van kennis

Wat er kan gebeuren als die kennis ontbreekt? Dat zag ik bijvoorbeeld tijdens m’n vrijwilligerswerk in kindertehuizen en als weekendpleegouder. Als ouders meer wisten over hun eigen achtergrond en gedrag, hadden ze misschien betere opvoeders kunnen zijn.

 

Begrijpelijke taal

Als communicatieadviseur voor zorg en overheid, met een passie voor schrijven, leerde ik ook hoe waardevol begrijpelijke communicatie is. Ongeveer vijftien procent van de Nederlandse volwassenen is laaggeletterd. En ook veel anderen haken af bij teksten van de publieke sector, die vaak te droog, compleet en vol vaktaal zijn.

Hier wil ik verandering in brengen. Zodat kennis over psychologie en psychiatrie bereikbaar wordt voor iedereen.

Teksten over psychologie en psychiatrie

Van communicatieadviseur tot tekstschrijver

 

Door mijn achtergrond als communicatieadviseur heb ik een bredere kijk op teksten en communicatieprincipes. Daardoor kan ik ook met je meedenken over je communicatieaanpak.

Met mijn passie voor schrijven, begon ik als 'hobbytekstschrijver' voor verschillende media. En in 2016 startte ik het blog Passievoorpychologie.nl met populair wetenschappelijke artikelen. Dat leerde me ook hoe je tekst zo hoog mogelijk in Google komt (SEO). Hulpverleners met wie ik samenwerkte, vroegen me om ook teksten voor hen te schrijven.

 

Veelzijdig portfolio

Sinds 2018 werk ik volledig als freelance tekstschrijver en passeerden al heel wat teksten de revue. Van informatieve teksten over psychische stoornissen, tot interviews met ervaringsdeskundigen en cursusmateriaal. Door praktijkervaring en veel te lezen, leerde ik steeds meer bij over psychologie en psychiatrie. Daardoor kan ik moeilijke onderwerpen vertalen naar toegankelijke teksten, zoals op het veelgevraagde leesniveau B1.

lees meer over leesniveau B1

 

Beroepslidmaatschap

Als Pluslid van Tekstnet, de beroepsvereniging voor tekstschrijvers in Nederland en Vlaanderen, blijf ik mezelf ontwikkelen om jou de beste teksten te bieden. Elk jaar volg ik workshops en cursussen.

Wil je meer weten of samenwerken?

Neem contact op

 

Ben ik jouw type?

Miriam Visser tekstschrijver

Met een tekstschrijver met wie je gelijkenissen hebt, gaat de samenwerking helemaal van een leien dakje. Daarom nog wat meer informatie over mij op een rij:

 


Zin om verder kennis te maken?DIT FORMULIER IS een handige EERSTE STAP


             Ik kijk ernaar uit om van je te horen!